Datum
13
jul

HOVO-cursusaanbod najaar 2022 bekend!

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor één of meerdere HOVO-cursussen in najaar 2022! Wij hebben ons best gedaan om voor u een inspirerend en gevarieerd cursusaanbod samen te stellen rondom interessante onderwerpen op het gebied van o.a. Cultuur, Filosofie, Geschiedenis, Kunst en Politiek. Kijk voor uitgebreide cursusomschrijvingen, startdata, prijzen en docentinformatie onder het onderdeel 'Cursussen'.
Lees meer
Datum
10
jul

Ouderen in collegebanken: hersenen blijven scherpen én sociale contacten

Het is zomer, de universiteit is dicht, de collegezalen leeg. Of toch niet? Deze zomer gooien verschillende universiteiten en hogescholen hun collegezalen open voor de HOVO, hoger onderwijs voor ouderen. De instelling biedt cursussen aan, speciaal voor 50-plussers. De cursussen variëren in thema: van neuropsychologie tot de kunstgeschiedenis van Milaan. NOS publiceerde eerder een uitgebreid artikel over ouderen in collegebanken.
Lees meer
Datum
12
jun

"Ik ben nog altijd leergierig, m'n hoofd mag niet met pensioen."

Inmiddels is ze 77 en heeft ze zeven jaar ervaring als pensionado. Dat viel niet mee, zeker in het begin. Eigenlijk viel ze in een zwart gat. Misschien omdat ze zich niet echt had voorbereid, maar hoe doe je dat? Doorwerken zat er niet in na het pensioen op haar 70ste. Dus moest er iets anders voor in de plaats komen. Dat werd studeren. Mr. Dien Korvinus (1939), ex-raadsheer bij het Gerechtshof in Den Haag en Amsterdam volgt al jaren met groot plezier HOVO-cursussen. Doorwerken zat er niet in na het pensioen op haar 70ste. Dus moest er iets anders voor in de plaats komen. Dat werd studeren. Mr. Dien Korvinus (1939), ex-raadsheer bij het Gerechtshof in Den Haag en Amsterdam volgt al jaren met groot plezier HOVO-cursussen. Lees haar complete verhaal op de website van ZIN.  
Lees meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.