Drs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus en afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor HOVO Alkmaar organiseert zij cursussen en lezingen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Daarnaast is zij als freelancer actief met haar eigen bedrijf Building Stories.

Suzanne: “Ik ben dol op moderne architectuur. Niet alleen de schoonheid ervan, maar vooral ook of gebouwen werken. Want als een gebouw niet prettig voelt voor de gebruikers, kan het nog zo mooi zijn, maar dan heeft het toch gefaald. Ook stedenbouw heeft hierin zeer mijn interesse. Verder raak ik geïnspireerd door mensen die hun droom volgen, of deze nu groot of klein is, en houd ik van reizen, de mensen die me lief zijn en koken.

Voor HOVO Alkmaar verzorg ik thematische moderne architectuur cursussen. Zo heb ik in najaar 2022 een college over woningbouw gegeven. Want de ideeën over woningbouw zijn de laatste decennia erg veranderd, waarbij de ideeën van architecten en gebruikers soms uiteen lopen. Juist de laatste tijd is er veel gebeurd, met duurzaamheid en collectief particulier opdrachtgeverschap, vandaar een verdieping in dit onderwerp.

Ik hoop dat HOVO-deelnemers met een andere blik naar de gebouwde omgeving om hen heen gaan kijken. Zij vormen een zeer geïnteresseerd publiek, waardoor er soms leuke discussies ontstaan of andere zienswijzen. Ik probeer mijn cursussen altijd zo te ontwikkelen en te geven dat deze zowel voor mensen met weinig kennis, als met veel achtergrondinformatie, interessant zijn.”

Suzanne Roelofs verzorgt in voorjaar 2023 de HOVO-cursus Het bouwwerk centraal. Inschrijven is nu mogelijk.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.