Start definitief, schrijf nu nog in!

We beginnen in college 1 met bibliotheken. Van imponerende boekenpakhuizen tot hedendaagse culturele centra. Daarna komen de musea aan bod, waarbij we zien dat de architectuur anno nu wellicht net zo belangrijk is voor een museum is als haar collectie. College 3 is voor concertgebouwen, zowel beroemde 20e eeuwse iconen als hedendaagse spraakmakende muziektempels. In college 4 kijken we naar reizigersterminals, prachtige eigentijdse vliegvelden, maar ook opvallende treinstations, welke door de komst van vele hogesnelheidslijnen steeds belangrijker geworden zijn. En we sluiten de cursus af met contemporaine gebedshuizen, met het accent op de meest bijzondere moskeeën en kerken wereldwijd.   

Terug naar cursusaanbod

Cursusinformatie

  • dinsdag
  • 26 september
  • 3 en 17 oktober
  • 7 en 14 november
  • € 195
  • 10:15 - 12:45 uur
  • Inholland Alkmaar

Docent Drs. Suzanne Roelofs
Drs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus onder de naam Building Stories en verzorgt zij cursussen, lezingen en excursies op het gebied van (met name) moderne architectuur. Verder organiseert en begeleidt zij (moderne) architectuurreizen, onder meer naar alle uithoeken van Spanje.

Ik wil mij aanmelden
(U wordt doorgeschakeld naar de website van Inholland Academy - erkend partner van HOVO Alkmaar).

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.