HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO): nieuwsberichten

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fysiek onderwijs weer mogelijk
Gelukkig mogen we onze HOVO-cursussen weer fysiek op locatie aanbieden. Binnenkort wordt ons volledige aanbod gepubliceerd. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Historicus Geerten Waling: beleef de 20ste Van Foreestlezing online
Nederland als vergeten bakermat van de democratie


Geerten Waling, fotograaf Hilde Harshagen

Een herkansing voor de 20ste editie van de Van Foreest Publiekslezing. Deze keer door de coronamaatregelen in digitale vorm. Het is alsof u er toch bij bent in de Grote Kerk in Alkmaar! De Van Foreestlezing is direct te bekijken via YouTube. Dat betekent: bekijk de lezing op het moment dat u het beste uitkomt! De video neemt u mee de Grote Kerk in waar historicus Geerten Waling de lezing uitspreekt met als titel ‘Nederland als vergeten bakermat van de democratie’. Lees verder

------------------------------------------------------------------------------------------------------Piet Bruinooge, oud-burgemeester van Alkmaar: "Ik ben enorm enthousiast over het werk van HOVO Alkmaar."

"Begin 2018 had ik de eer om bij HOVO Alkmaar een gastcollege te mogen geven over de verschillende rollen van de burgemeester. Ik vond dat een leuke ervaring, omdat ik mijn carrière ooit begonnen ben als onderwijzer. Een leuke ervaring ook, omdat ik enorm enthousiast ben over het werk van HOVO Alkmaar.

Blijven leren en ontwikkelen, ook op oudere leeftijd, draagt bij aan een zinvol bestaan. Nieuwe dingen leren en ontdekken zorgt ervoor dat de hersenen flexibel blijven en het makkelijker blijft om je aan te passen situaties die op je pad komen. De mens is van nature nieuwsgierig. Zelf leer ik ook nog elke dag.

Als je jong bent is leren vanzelfsprekend, volwassenen volgen soms cursussen die nodig zijn voor hun werk of andere benodigde vaardigheden. HOVO Alkmaar biedt inwoners de kans om door te leren met cursussen gericht op persoonlijke interesse en ontwikkeling. Leren is ook gewoon leuk!

Vorig jaar bestond HOVO Alkmaar 10 jaar. Ik wil hen graag nogmaals feliciteren met dit heugelijke feit en ik hoop dat HOVO nog heel lang doorgaat met het goede werk in Alkmaar."

Piet Bruinooge
oud-burgemeester gemeente Alkmaar

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Beeld: Maartje Geels

Voor nieuwsgierige ouderen is college volgen net een snoepwinkel (bron: Trouw)

Hoger onderwijs voor ouderen zit in de lift. Steeds meer senioren willen doorleren. ‘Het heeft me nog meer gebracht dan ik verwachtte.’ Dagblad Trouw publiceerde onlangs een uitgebreide rapportage over HOVO. Lees hier het volledige artikel. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------


NOS publiceerde onlangs een uitgebreid artikel over ouderen in collegebanken. Lees verder.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- HIPPOLYTUSHOEF - Ria van der Steeg uit Hippolytushoef gaat weer naar school. Leerplichtig is ze met haar 81 jaar al lang niet meer, maar ze wil gewoon niet stil zitten. RTVNH volgde haar op 3 oktober 2017 tijdens de start van haar filosofiecursus 'De weg van het mensenleven' bij HOVO Alkmaar.

Bekijk hier het filmverslag!

Bron: RTVNH 03-10-2017 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------Recentelijk verscheen er in het Noordhollands Dagblad (editie Schager Courant) een interview met HOVO-cursist Ria van der Steeg-Vogelpoel (81) uit Hippolytushoef.

Lees hier het hele artikel 


------------------------------------------------------------------------------------------------Doorwerken zat er niet in na het pensioen op haar 70ste. Dus moest er iets anders voor in de plaats komen. Dat werd studeren. Mr. Dien Korvinus (1939), ex-raadsheer bij het Gerechtshof in Den Haag en Amsterdam volgt al jaren met groot plezier HOVO-cursussen. Lees haar verhaal in ZIN.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------NRC publiceerde op 27 mei 2017 een uitgebreid artikel over Hoger Onderwijs Voor Ouderen in Nederland. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

© 2010-2022 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl