HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

**Start definitief donderdag 13 februari in Alkmaar, meld nu nog aan!**

Umbrië is in alle opzichten een schitterende provincie. Rijdend door de diepgroene heuvels doemen bijzondere stadjes op, die prachtige kunstwerken bevatten. Gelegen tussen het drukbezochte Florence en Rome is Umbrië een oase van rust en schoonheid.

In deze cursus bezoeken we onder meer de kerken van Spoleto met schitterende fresco’s, het charmante Spello met schilderingen van Pinturicchio en bezoeken we de Duomo van Orvieto met het beroemde Laatste oordeel van Signorelli. Maar ook middenin de natuur bevinden zich verrassend veel prachtige kapellen in kloosters die een bezoek meer dan waard zijn. Zoals de Abbazzia San Pietro in Valle.Franciscus van Assisi heeft in Umbrië veel interessante sporen achtergelaten waar we ook een kijkje gaan nemen: in de San Francescokerk in Assisi bezoeken we de wereldberoemde fresco’s van Giotto. Ook de kerUmbrië is in alle opzichten een schitterende provincie. Rijdend door de diepgroene heuvels doemen bijzondere stadjes op, die prachtige kunstwerken bevatten. Gelegen tussen het drukbezochte Florence en Rome is Umbrië een oase van rust en schoonheid.In deze cursus bezoeken we onder meer de kerken van Spoleto met schitterende fresco’s, het charmante Spello met schilderingen van Pinturicchio en bezoeken we de Duomo van Orvieto met het beroemde Laatste oordeel van Signorelli. Maar ook middenin de natuur bevinden zich verrassend veel prachtige kapellen in kloosters die een bezoek meer dan waard zijn. Zoals de Abbazzia San Pietro in Valle.Franciscus van Assisi heeft in Umbrië veel interessante sporen achtergelaten waar we ook een kijkje gaan nemen: in de San Francescokerk in Assisi bezoeken we de wereldberoemde fresco’s van Giotto. Ook de kerk waar hij zich terugtrok om te bidden en te mediteren is zeer de moeite waard.Kortom, een reis langs bekende en minder bekende, unieke kunstschatten van Umbrië!


Docent
Mirjam Gouweloos is een bevlogen docente, kunsthistorica, gespecialiseerd in renaissance en barok. Zij studeerde in Florence en deed onderzoek in Rome. Zij is werkzaam geweest als persvoorlichter bij Museum Boijmans van Beuningen en als communicatieadviseur bij de Vrije Universiteit. Momenteel is zij docent kunst- en cultuurgeschiedenis aan diverse academies.
 


  

Aantal bijeenkomsten
2
Dag en datum

donderdag 13 en 27 februari (start definitief!)

Tijd

10:00 - 12:30 uur

Prijs

€ 79,-

Studiemateriaal

Powerpointpresentaties worden als PDF digitaal ter beschikking gesteld na iedere bijeenkomst.

Werkvorm

Hoorcollege met ruimte voor vragen en discussie

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier! 


Terug naar cursusoverzicht

© 2010-2020 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl