HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

1.Openingslezing

Deze openingslezing geven wij het woord aan een van onze Inholland studenten; Tess Plein. Een passie voor duurzaamheid drijft Business Innovation-student Tess Plein om deel te nemen aan Clean2Antarctica, een non-profitorganisatie die laat zien hoe je met een klein begin een grote impact kunt hebben. In dit geval met de eerste zon-aangedreven expeditie naar de Zuidpool en een zeilende denktank. Van 19 november tot 16 december 2018 zeilt Tess met achttien andere studenten op tallship de Morgenster de Atlantische Oceaan over, op zoek naar creatieve oplossingen om de transitie naar een circulaire economie, in dit geval binnen de kledingindustrie, te versnellen.

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende en wrede industrieën die er bestaat en men wil met dit project concrete plannen maken om stappen voorwaarts te zetten. Op het schip worden de koppen bij elkaar gestoken en zal men er alles aan doen om met collectieve ervaring en kennis een mooi concept te ontwikkelen dat na terugkomst samen met partners en sponsors geïmplementeerd kan worden.

De visie van Clean2Antarctica sluit volgens Tess aan bij de Inholland thema’s, zoals het kernthema Werken aan duurzame oplossingen, maar ook Leren = durven. Tess: “Dezelfde thema’s staan ook centraal in zowel mijn persoonlijke als professionele leven, mijn studie en de Quest for Change. Inholland staat voor leren door te durven. Leren door nieuwe dingen te proberen, moedig te zijn en flexibel zijn; leren wat de wereld nodig heeft en dat is precies wat ik met deze Quest wil bereiken.”

 

 

Clean2Antarctica is een samenwerkingsverband van gedreven mensen die zichzelf en elkaar uitdagen om op een inventieve manier een community op te bouwen om de overgang naar de circulaire economie te versnellen. Ze geloven erin dat wanneer je iets wilt bereiken je daarvoor zelf een praktische stap moet maken, hoe ongemakkelijk die ook kan zijn. Niet blijven hangen in plannen en intenties, maar doen! En als je niet weet hoe of wat, durf dan te experimenteren. Zij dromen van een groene, leefbare en schone wereld waarin we elkaar blijven inspireren en ontwikkelen. Een circulaire samenleving waarbij niet alleen mensen rechten hebben, maar alles wat op aarde aanwezig is, rechten heeft.

Clean2Antarctica wordt voortdurend gevolgd door Hart van Nederland, verschijnt in meerdere (internationale) kranten en is onder andere uitgelicht door National Geographic.
 

 


Spreker
Tess Plein heeft in haar studie Business Innovation gekozen voor de afstudeerrichting 'macro-innovatie' waarin zij leert hoe ze business en ondernemerschap kan gebruiken als stuwkracht voor het aanpakken van maatschappelijke problemen.

 


  

Aantal bijeenkomsten
1
Dag en datum

vrijdag 18 januari

Tijd

15:00 - 16:30 uur, inloop vanaf 14:30 uur met koffie en thee

Prijs

kosteloos

   

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier!


Terug naar cursussen voorjaar 2019

© 2010-2019 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl