HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

**Start definitief zaterdag 31 oktober a.s. in Alkmaar, meld nu nog aan!**

Spanje heeft fenomenale architectuur. Wat Spaanse architectuur echter zo interessant maakt, is haar eigenzinnige ontwikkeling, de kruisbestuiving van culturen en het voortbouwen op het verleden.College 1 en 2: architectuur tot 1900. Typisch Spaanse stijlen als de mudéjar en mozarabische stijl worden behandeld, maar ook de gotische en barokke kerken worden niet vergeten.

College 3: 1900-1920, waarbij het accent zal liggen op het Catalaanse modernisme met werk van Gaudí, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch.

College 4: 1920-1980: de invloed van het internationaal modernisme en opmerkelijke Art Deco panden, maar ook de monumentale projecten van het regime van Franco.

College 5: 1980-2000: de periode waarin Spanje laat van zich horen d.m.v. vele spraakmakende projecten. Calatrava ontwerpt zijn eerste brug, het Guggenheim in Bilbao van Gehry wordt geopend en toparchitect Rafael Moneo laat zien hoe moderne architectuur in een Spaans jasje gestoken kan worden.

College 6: 2000- heden. Prachtige uiteenlopende projecten, van iconen tot sociale woningbouw, waarbij het accent zal liggen op werk van Spaanse architecten.

Docent
Drs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus onder de naam Building Stories en verzorgt zij cursussen, lezingen en excursies op het gebied van (met name) moderne architectuur. Verder organiseert en begeleidt zij (moderne) architectuurreizen, onder meer naar alle uithoeken van Spanje.
 


  

Aantal bijeenkomsten
6
Dag en datum

zaterdag 31 oktober; 7, 14, 21 en 28 november; 12 december
(start definitief, meld nu nog aan!)

Locatie

Het Zakenstation Alkmaar (Berenkoog 49)

Let op: vanwege de coronamaatregelen kan HOVO Alkmaar tijdelijk geen gebruik maken van Hogeschool Inholland Alkmaar. Omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers óók van elkaar leren en elkaar kunnen ontmoeten, worden de bijeenkomsten verzorgd op de externe locatie Het Zakenstation in Alkmaar.

Tijd

10:30 - 13:00 uur

Prijs

€ 209,-

Studiemateriaal

PowerPointpresentaties worden niet beschikbaar gesteld ivm de privacy van de getoonde mensen, wel ontvangt u een lijst met alle besproken werken.

Werkvorm

Interactief college met ruimte voor vragen

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier! 


Terug naar cursusoverzicht

© 2010-2020 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl