HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

Als architect ben ik gefascineerd door minimalistische architectuur waarbij het draait om ruimte, daglicht en constructie. Niets meer en niets minder. Japanse architectuur is daarbij een belangrijke inspiratie, voldoende argument om tweemaal een reis door het land van de rijzende zon te ondernemen. Geprobeerd wordt de invloed van de Japanse architectuur te laten zien op hedendaagse ontwerpen.Tijdens deze lezing laat ik zien of kunst en architectuur van één hand enig invloed heeft op elkaar. Begonnen wordt met de eerste architectuurschetsen die langzaam de kunst van het bouwen en van de kunst inleiden.

Tevens ben ik als bouwhistoricus betrokken bij de Erfgoedcommissie “Mooi”. Wanneer een (rijks)monument gerestaureerd of her bestemd gaat worden zal er steeds iets aan het gebouw aangepast moeten worden. Dat is vaak noodzakelijk omdat een monument ook weer verder moet. Het gevaar is echter dat ongewild ingegrepen wordt in onderdelen die van hoge monumentwaarde zijn. Een goed onderzoek kan aangeven waar deze onderdelen zich bevinden en mogelijk oplossingen bieden voor alternatieven die het midden vinden tussen bescherming en ideaal herbestemmen.

Docent
Architectuur staat centraal in het werk van Rob de Vries als architect en beeldend kunstenaar. Als architect is hij een actieve, geïnspireerde onderzoeker, als schilder laat hij zich door zijn architectonische achtergrond leiden. Doordat architectuur zijn beperkingen heeft door de gebruikseisen, lijkt het abstraheren in het ontwerpen van gebouwen eindig te zijn. Dit gegeven is voor De Vries reden geweest om ook abstract te gaan schilderen.

 


  

Aantal bijeenkomsten
1
Dag en datum

woensdag 21 oktober

Locatie

Het Zakenstation Alkmaar (Berenkoog 49)

Let op: vanwege de coronamaatregelen kan HOVO Alkmaar tijdelijk geen gebruik maken van Hogeschool Inholland Alkmaar. Omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers óók van elkaar leren en elkaar kunnen ontmoeten, worden de bijeenkomsten verzorgd op de externe locatie Het Zakenstation in Alkmaar.

Tijd

18:30 - 21:00 uur

Prijs

€ 25,-

Werkvorm

Hoorcollege met ruimte voor vragen

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier! 


Terug naar cursusoverzicht

© 2010-2020 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl