HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers

In 1954 werd in ons land het betaald voetbal ingevoerd. Het ging er toen nog heel amateuristisch aan toe. Dat veranderde snel en vanaf de tweede helft van de jaren zestig begon Nederland internationaal mee te tellen. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn de strijd om de invoering van het betaald voetbal, hoe het kwam dat Nederland internationaal zo’n belangrijke rol ging spelen, de oorzaken en ontwikkelingen rondom het supportersgeweld en de groei van het voetbal tot een bedrijfstak waarin miljarden euro’s omgaan. Deze ontwikkelingen worden besproken in relatie tot de maatschappelijke veranderingen die hun stempel drukten op het voetbal.Docent
Dr. Gerrit Valk is historicus. Eerder verzorgde hij voor HOVO de cursus over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde diverse boeken en tal van artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Momenteel is hij voorzitter van het Veteraneninstituut. Van 1989 tot 2002 was hij lid van de Tweede Kamer.
 


  

Aantal bijeenkomsten
3
Dag en datum

dinsdag 3, 10 en 24 november

Locatie

Het Zakenstation Alkmaar (Berenkoog 49)

Let op: vanwege de coronamaatregelen kan HOVO Alkmaar tijdelijk geen gebruik maken van Hogeschool Inholland Alkmaar. Omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers óók van elkaar leren en elkaar kunnen ontmoeten, worden de bijeenkomsten verzorgd op de externe locatie Het Zakenstation in Alkmaar.

Tijd

10:30 - 13:00 uur

Prijs

€ 119,-

Studiemateriaal

PowerPointpresentaties worden digitaal beschikbaar gesteld na iedere bijeenkomst

Werkvorm

Hoorcollege met ruimte voor vragen

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier! 


Terug naar cursusoverzicht

© 2010-2020 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl