HOVO Alkmaar
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
  • Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) Alkmaar: cursussen voor 50-plussers
We zijn dagelijks irrationeel. We laten ons gedrag constant beïnvloeden door allerlei vormen van irrationaliteit. Wetenschappers beweren dat 95 procent van ons gedrag wordt gestuurd door ons onbewuste. Lijkt dat u overdreven? Laat u dan in deze informatieve en vermakelijke voordracht meevoeren in de verhalen over onze dagelijkse irrationaliteit, ondersteund met beeld en geluid. Prima onderbouwd door wetenschappers, onbeholpen in praktijk gebracht door de gewone mens. U zult zien dat klassiek geworden psychologische experimenten verhelderende verklaringen bieden voor het bestaan van racisme, woekerpolissen, filerijden, budgetoverschrijdingen, homeopathie, de vrijdagmiddagborrel en nog veel meer.
De lezing is gebaseerd op het nieuwste boek van ontdekkingsschrijver en spreker Michiel van Straten, ‘Dagelijks Irrationeel, over de psychologie van zelfbedrog’ (uitgeverij Het Spectrum, 2018).Spreker
Auteur en spreker Michiel van Straten stelt zichzelf en zijn publiek vragen als: ben je wel baas in eigen brein? Bestaat de wereld wel zoals wij hem denken te kennen? Hoe irrationeel zijn wij eigenlijk? In zijn lezingen hierover zal hij zijn ontdekkingen delen over bizarre experimenten en nog opmerkelijkere menselijke gedragingen.
 
Aantal bijeenkomsten
1
Dag en datum

woensdag 11 december

Tijd

16:00 – 17:30 uur, inloop vanaf 15:30 uur met koffie en thee

Prijs

€10,-

Aanbevolen literatuur

Dagelijks Irrationeel (dit boek vormt de basis voor deze lezing). U kunt dit boek voordelig aanschaffen indien u zich inschrijft voor de lezing, namelijk voor 19,50 (winkelprijs €21,99). Graag bij inschrijving in het vak opmerkingen duidelijk maken dat u het boek wenst te kopen, dan zal Michiel deze meenemen naar de lezing (dit kan alleen bij inschrijven tot 3 weken voor de lezingsdatum).

Werkvorm

Hoorcollege.

Aanmelden  Aanmelding vindt plaats via de website van Inholland Academy, erkend partner van HOVO Alkmaar, klik hier!  

 

Terug naar cursussen najaar 2019

© 2010-2019 HOVO Alkmaar | Disclaimer | 088 - 466 3030 | facebook.com/hovoalkmaar | hovo.alkmaar@inholland.nl