In deze nieuw gestichte stad regeerden Achnaton en zijn beeldschone koningin Nefertiti. De religieuze en kunstzinnige veranderingen die in deze Amarnaperiode werden doorgevoerd hebben een grote invloed uitgeoefend op de tien jaar dat Toetanchamon als farao over Egypte regeerde. Ook de belangrijkste adviseurs van de farao, zoals schatbewaarder Maya, generaal Horemheb en priester ‘Godsvader’ Eje, worden uitvoerig besproken.

Terug naar cursusaanbod

Cursusinformatie

  • dinsdag
  • 19 en 26 september
  • 3, 10 en 17 oktober
  • € 195
  • 13:45 - 16:15 uur
  • Inholland Alkmaar

Docent
Egyptoloog drs. Huub Pragt is in 1989 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie Egyptologie was hij werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield hij zich bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte hij zijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. Naast het geven van cursussen en lezingen leidt hij reizen naar Egypte. Hij heeft verscheidene populairwetenschappelijke boeken en twee historische romans geschreven.

Ik wil mij aanmelden
(U wordt doorgeschakeld naar de website van Inholland Academy - erkend partner van HOVO Alkmaar).

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.