We beginnen in de eerste twee lezingen met de villa’s. Van beroemde voorbeelden tot moderne eigentijdse particuliere villa’s. Lezing 3 en 4 zijn voor de appartementencomplexen en bijzondere wijken. Van tuinstad gedachte tot Vinex wijken met ruimschoots aandacht voor hoe wordt getracht sociale cohesie hierbinnen te bewerkstelligen. Lezing 5 zal over hoogbouw gaan. Zowel het succes als de neergang van beroemde flatgebouwen als de hedendaagse visie hierop en actuele succesverhalen. En de laatste lezing is voor bijzondere woonvormen, met onder andere de hedendaagse trend van zelfbouw, waterwoningen en tiny houses.

We zullen zien hoe de ideeën de laatste 100 jaar soms drastisch veranderd zijn, deels als gevolg van politiek en economie, maar ook zeker vanwege de reacties van de bewoners. Een actueel onderwerp, gezien de toegenomen tijd die we thuis verblijven met het thuis werken o.a. en een uitdaging voor de toekomst met de toenemende verstedelijking wereldwijd.

Terug naar cursusaanbod

Cursusinformatie

  • donderdag
  • 22 september
  • 6 en 27 oktober
  • 3 en 24 november
  • 1 december
  • € 210,00
  • 10:00 - 12:30 uur
  • Inholland Alkmaar

Docent Drs. Suzanne Roelofs
Drs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus onder de naam Building Stories en verzorgt zij cursussen, lezingen en excursies op het gebied van (met name) moderne architectuur. Verder organiseert en begeleidt zij (moderne) architectuurreizen, onder meer naar alle uithoeken van Spanje.

Lesmateriaal
Bij deze cursus wordt een beknopte handout (ca 20 pag.) digitaal beschikbaar gesteld.

Ik wil mij aanmelden
(U wordt doorgeschakeld naar de website van Inholland Academy - erkend partner van HOVO Alkmaar).

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.