Dit najaar wijdt het Noord-Brabants Museum een prachtige tentoonstelling aan deze Brueghel-dynastie. Het belooft een ware Brueghel-reünie te worden, met werken uit alle 5 generaties. Een mooie aanleiding om eens in het werk van de Boerenbrueghel en zijn nazaten te duiken. In deze 3-delige cursus maakt u kennis met de leden van deze schildersfamilie en met de fantastische kunstwerken die zij maakten.

In deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Pieter Brueghel de Oude. We staan uitgebreid stil bij de Boerenbrueghel en zijn indrukwekkende oeuvre.
  • De zonen Brueghel: Pieter de Jonge en Jan de Oude. De zonen gingen voort in de voetsporen van hun vader. Hoe onderscheidt hun werk zich van elkaar en van dat van Pieter de Oude?
  • De overige generaties van de familie, met onder andere Jan Brueghel de Jonge.
  • De Brueghel-vrouwen. Welke rol speelden zij in het succes van de schildersfamilie.

Bij al deze schilders krijgt u inzicht in hun werkwijze, de typische kenmerken van hun werken en de symboliek in hun schilderijen. Ook de familiedynamiek komt aan bod.

Terug naar cursusaanbod

Cursusinformatie

  • vrijdag
  • 10, 17 en 24 november
  • € 120
  • 10:15 - 12:45 uur
  • Inholland Alkmaar

Docent Birgitte Mommers
Birgitte Mommers studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen in 2005 is zij zich gaan toeleggen op het geven, ontwikkelen en schrijven van cursussen, lezingen en rondleidingen voor volwassenen. Daarbij speelt zij mede in op het actuele tentoonstellingsaanbod. De onderwerpen die zij behandelt, zijn uiteenlopend: hoewel zij afstudeerde op de kunst van de nieuwere tijd (renaissance en barok), is zij even goed thuis in oude culturen en kunststromingen uit de 20e eeuw. Met passie en gedegen kennis weet zij haar toehoorders mee te nemen in het onderwerp en hen te inspireren.

Ik wil mij aanmelden
(U wordt doorgeschakeld naar de website van Inholland Academy - erkend partner van HOVO Alkmaar).

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.