Deze drie kunstenaars hebben grote faam verworven met de behandeling van het licht – donker in hun werken. Heeft dit chiaro-scuro bij Rembrandt iets mystieks, Caravaggio geeft er rauwe dramatiek mee weer, terwijl Leonardo zijn werken als geen ander een mysterieuze, intrigerende sfeer oproepen.

Wat was hun geheim, hun werkwijze en hun inspiratiebron? We gaan dit met elkaar, ook aan de hand van hun biografie, uitgebreid bekijken!

Terug naar cursusaanbod

Cursusinformatie

  • donderdag
  • 5 en 12 oktober
  • € 80
  • 13:45 - 16:15 uur
  • Inholland Alkmaar

Docent Mirjam Gouweloos
Mirjam Gouweloos is een bevlogen docente, kunsthistorica, gespecialiseerd in Renaissance & Barok. Zij studeerde in Florence en deed onderzoek in Rome. Zij is werkzaam geweest als persvoorlichter bij Museum Boijmans van Beuningen en als communicatieadviseur bij de Vrije Universiteit. Momenteel is zij docent kunst- en cultuurgeschiedenis aan diverse academies.

Ik wil mij aanmelden
(U wordt doorgeschakeld naar de website van Inholland Academy - erkend partner van HOVO Alkmaar).

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van HOVO Alkmaar, zoals nieuwe cursussen en inspirerende lezingen en excursies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. HOVO Alkmaar behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en verstrekt deze niet aan derden.